brandpunt+

Nieuws

Binnen twee weken Kamerbrief over Volkert van der Graaf

Minister Ard van der Steur van Justitie stuurt binnen twee weken een nieuwe brief aan de Tweede Kamer over Volkert van der Graaf, zo bevestigt een woordvoerder aan Crimesite. Aanleiding is een breed onderzoek naar uitspraken die de moordenaar van Pim Fortuyn in september deed op de verborgen camera van Brandpunt Reporter.

De reclassering deed de afgelopen maanden onderzoek naar uitlatingen die Volkert van der Graaf deed in een uitzending van Reporter op 20 september vorig jaar. Volkert maakte toen een aantal opmerkingen die de vraag opriep of hij zich wel aan aan alle voorwaarden van zijn proeftijd houdt en voldoende mee werkt aan zijn resocialisatie.

Vertraging

Het rapport van de reclassering zou medio oktober 2015 worden opgeleverd aan het OM, waarop die moest oordelen of Volkert alle regels heeft nageleefd. Volgens een woordvoerder is dat ook gebeurd. "Wij hebben het rapport aangeleverd bij het Openbaar Ministerie", aldus Hanneke de Korte van Reclassering. Inmiddels is de deadline drie maanden verstreken en is het wachten nog altijd op de kamerbrief. Lodewijk Hekking, woordvoerder van het ministerie, zegt desgevraagd dat deze nu in concept circuleert op het ministerie. "Hij gaat deze of volgende week naar de Kamer".

Lees verder op Crimesite