brandpunt+

Stage

Goed nieuws: we hebben een stageplek voor een beeldgenie

Hannah Vischer

Ben jij een slimmerik op visueel vlak? Haal je met gemak de kern uit een verhaal en zet je die moeiteloos om in beeld? Ben je sterk in zowel concept als in uitvoering? Ben je benieuwd hoe vormgeving en journalistiek elkaar kunnen vernieuwen en versterken? Ja? Mooi, want wij bieden per 1 september een stageplek voor een beeldmaker.

+++Let op: deze vacature is inmiddels vervuld. +++

Onder de vleugel van het televisieprogramma Brandpunt werk je samen in een klein team van journalisten, researchers, video-editors en vormgevers. Brandpunt+ maakt constructieve online content en mikt op een jonge doelgroep: onze volgers hebben een leeftijd tussen 18 en 35 jaar. We gieten onze content graag in verschillende vertelvormen. Naast artikelen publiceren we video’s, animaties, infographics, overzichtsplaten, journalistieke beeldverhalen, live illustratie sessies en 360º-video’s: genoeg om mee te experimenteren dus.

Je draait mee de redactie van Brandpunt+ mee en helpt mee om verhalen vanaf de conceptfase in de steigers te zetten. Je input wordt serieus genomen en je zult in korte tijd leren als volwaardig redactielid mee te draaien. Dit betekent dat je veel vrijheid krijgt, maar ook dat we veel van je verwachten. Bij ons hoef je geen koffie te halen, maar ga je gelijk aan de slag. Stagelopen bij Brandpunt+ is een kans om je – onder begeleiding van ondergetekende – als beeldmaker te ontwikkelen binnen het domein van de journalistiek. En om je nog verder ontwikkelen in waar je nu al buitengewoon goed in bent - wat dat ook is.

Dit heb je nodig als beeldstagiair bij Brandpunt+:

  • Je staat ingeschreven bij een relevante opleiding
  • Je denkt vanuit beeld en hebt affiniteit met taal 
  • Je kunt goed overweg met Adobe Photoshop, Illustrator, Premiere en het liefst ook met After Effects
  • Je bent zo nieuwsgierig als de pest en kan tegen een stootje
  • Je hebt interesse in journalistiek en de wereld om je heen
  • Je bent sociaal en staat ervoor open om nieuwe dingen te leren
  • Je hebt kennis van social media en een goeie kijk op werkt in de online wereld
  • Tekenen is geen vereiste, maar wel een pré
  • Je bent beschikbaar voor een periode van drie tot vier maanden (voor vier dagen per week). Wanneer je begint? Geen zorgen, daar komen we wel uit
  • De standplaats is Hilversum, we hebben uiteraard een stage- en reiskostenvergoeding ter beschikking.

​Klinkt dit goed?
Stuur dan snel een mailtje met je portfolio en motivatie (max 250 woorden) naar jeroen.pen@kro-ncrv.nl

LEES OOK