brandpunt+

Kooktips

De Snackspert keurt De Vegetarische Slager

Lotte van Rosmalen

René van Beek

Maartje Krijnen

De Vegetarische Slager verspreidt zijn vleesloze vlees van soja en bonen door het land. Vegetarische vleesvervangers mogen dan wel goed zijn voor het milieu, maar zijn ze ook lekker? We lieten de enige aangewezen persoon de producten testen: jawel, Neerlands zelfbenoemde Snackspert Eke.

Onderstaand filmpje onthult welke van de drie geteste 'vlees'-producten van de Vegetarische Slager het best uit de test is gekomen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze smakelijke gerechten, gekookt door Jules Hartmann van Dinner at Six, scroll dan door naar de recepten onder het filmpje.

Je hebt de social media cookies niet geaccepteerd.

Om bovenstaande inhoud te bekijken moet je de social media cookies accepteren. Hierdoor kan je social media berichten zien, delen en erop reageren.

Wijzig cookie instellingen

Boerenkoolstampot met 'Speckjes'

Benodigdheden:

  • Vergiet
  • Snijplank
  • Mes
  • Stamper
  • Koekenpan
  • Dunschiller
  • Kookpan

Ingrediënten:

  • Speckjes van de vegetarische slager
  • 300 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram gesneden boerenkool
  • 2 eetlepels mosterd
  • 50 gram boter
  • Peper en zout

Stappen:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in vier gelijke stukken
  2. Doe de aardappelen samen met de boerenkool in een kookpan en voeg koud water toe totdat de aardappelen 5cm onder water staan
  3. Voeg een theelepel zout aan het water toe en zet op hoog vuur
  4. Bak de Speckjes goudbruin in een koekenpan goudbruin met een scheutje olijfolie
  5. Zodra de aardappelen gaar zijn (c.a. twintig minuten), gooi de aardappel met de boerenkool in een vergiet en laat het geheel vijf minuten uitstomen
  6. Doe de aardappelen en boerenkool terug in de kookpan en voeg de mosterd en boter toe
  7. Stamp of knijp met de stamper de aardappelen goed fijn en voeg de Speckjes aan het geheel toe
  8. Extra op smaak maken met zout en peper, olijfolie of een scheut melk

Rode Linzen kurry met 'Kipstuckjes'

Benodigdheden:

  • Kookpan
  • Mes
  • Snijplank
  • Koekenpan

Ingrediënten:

  • 300 gram rode linzen
  • 500 ml water
  • 30 gram rode kurry pasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 st ui
  • Peper en zout
  • Eetlepel olijfolie
  • Kipstuckjes van de vegetarische slager

Stappen:

  1. Snij de ui in gelijke kleine blokjes
  2. Doe een eetlepel olijfolie in een kookpan en zet op half vuur
  3. Voeg de ui en linzen toe. Blijf roeren totdat de ui goudbruin gekleurd is
  4. Blus de linzen en de ui af met het kokosmelk en de helft van het water
  5. Blijf roeren en voeg tijdens het koken steeds een beetje water toe todat de linzen goed gaar zijn
  6. Bak de kipstuckjes met een beetje olie goudbruin in een koekenpan en voeg ze toe aan de linzenkurry
  7. Als extra aanvullen kan je groeten toevoegen naar eigen smaak zoals, tauge, paksoy of paddenstoelen

Broodje 'Hamburger' 

Benodigdheden:

  • Broodrooster
  • Snijplank
  • Mengkom
  • Rasp of keukenmachine
  • Mes
  • Koekenpan

Ingerediënten:

  • 2 stuk hamburger groodjes naar eigen keuze
  • 2 stuks hamburgers van de vegetarische slager
  • 2 stuks tomaat
  • Halve knolselderij
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 5 druppels citroen sap
  • 2 grote augurken
  • Peper en zout
  • 3 eetlepels bbq saus naar keuze

Stappen:

  1. Toast het hamburger broodje bruin in een broodrooster (oven, pan of tostipan werken ook)
  2. Bak de hamburgers goudbruin in een koekenpan met een scheutje olijfolie
  3. Snij de knolselderij in dunne reepjes, het liefst zo dun mogelijk. Hier kan ook een rasp of een keukenmachine voor worden gebruikt
  4. Meng de knolselderij met de mayonaise en citroensap goed door en voeg peper en zout toe
  5. Snij de tomaat en augurk in dunne plakken
  6. Beleg de hamburger met de knolselderij salade, tomaat, bbq saus en augurk

Onze reportage over de missie van De Vegetarische Slager gemist? Geen paniek, terugkijken kan hierrr: