brandpunt+

Springplank

Hoe Sylvana Simons en Annabel Nanninga kwamen waar ze nu zijn

Redactie Brandpunt+

Het moet raar lopen of Sylvana Simons en Annabel Nanninga worden na de verkiezingen geen politieke rivalen in de Amsterdamse gemeenteraad. Wat bracht ze daar?

In de rubriek Springplank vertellen bekende en minder bekende Nederlanders wie de bepalende persoon in hun carrière of leven is geweest. Wie ze tot grote hoogte stuwde, of lanceerde uit een dal. Onze Maartje Krijnen bevroeg in het kader hiervan de Amsterdamse lijsttrekkers van politieke tegenpolen BIJ1 en Forum voor Democratie.

Sylvana Simons

Een carrière in de politiek behoorde voor Sylvana eigenlijk nooit tot de plannen - tot ze tijdens een uitzending van DWDD het idee kreeg dat ze wel moest. Ze vertelt daarover: “De gevestigde partijen die ooit bij mijn idealen aansloten, hebben op het gebied van racisme en discriminatie het nodige laten liggen. Ik kreeg bij geen enkele partij het gevoel dat ze voor míj streden, mij op dit vlak vertegenwoordigden." De hele Springplank lees je hierrrr.

Annabel Nanninga

Ook Annabel kon zich leukere dagbestedingen indenken dan de gemeenteraad, maar zegt mee te doen aan de verkiezingen uit plichtsbesef. "Ik vind dat als je de aanleg hebt om de politiek in te gaan en de kans zich voordoet, je het aan het volk verschuldigd bent. Dat meen ik, dan neem je maar afscheid van dingen die je misschien leuker vindt. C’est ça. Zie het maar als dienstplicht.” De hele Springplank lees je hier.

Eerder vroegen we onder andere Rico (voormalig Opgezwolle), Jan Terlouw, Eva Jinek, Özcan Akyol en James Worthy naar hun springplank. Gemist? Geen nood aan de mens, teruglezen kan hier.