brandpunt+

Dit is leuk

Zeg je afspraken af: we hebben een journalistieke game ontwikkeld

Jeroen Pen

Pete Wu

Vanaf de bank roeptoeteren kan namelijk iedereen, daadwerkelijk knopen doorhakken blijkt in de praktijk minder makkelijk. In Eindbaas ontdek je niet alleen wat voor besluitvormer je bent, maar ook wat de consequenties zijn van je keuzes.

In de eerste editie kan je gelijk aan de bak en mag je Trump verangen, die efkes lekker is gaan golfen. Klinkt onrealistisch? Nee hoor, de goede man doet niet anders.

In Eindbaas kruip je steeds in de huid van iemand die in het nieuws is en belangrijke beslissingen moet nemen. Een burgemeester, een politicus, een festivalorganisator; dit spel laat zien hoe complex actuele thema’s zijn, of verpakt ze met een knipoog en een kwinkslag. Na het spelen krijg je te horen wat voor eindbaas jij bent en kan je, modern en ruiterlijk als we zijn, de resultaten met je vrienden delen. Niets mis mee, toch?

Enfin, Eindbaas spelen doe je hierrrrr. Laat je ons weten wat je ervan vindt? Wat werkt, en nog veel belangrijker, wat beter moet? Dat kan natuurlijk via Facebook, maar ook onze redactiemailbox wordt buiten gewoon blij van post. We horen graag van je!