brandpunt+

Nieuws

TV-kijker stelt woning beschikbaar voor Groningse familie

Herman Vijlbrief

Jelle Broekroelofs

Goed nieuws voor Anton en Marja Meijer, die afgelopen week hun verhaal vertelden aan Brandpunt. Naar aanleiding van de reportage heeft een kijker haar woning een aantal weken beschikbaar gesteld voor de familie uit Winschoten.

Duizenden huishoudens in Groningen hebben psychische schade door de aardbevingsproblematiek. In onze reportage volgden we onder andere Anton Meijer. Door alle stress rond de schadeafhandeling slaapt hij dagelijks hooguit drie uur.
 
“Soms kunnen we een weekendje terecht in Zeeland, bij kennissen. Daar slaap ik wel. Maar zodra ik het torentje van Middelstum weer zie, dan keert de stress terug. Ik vind hier geen rust meer.”
 
Een kijker was zo geraakt door dit verhaal dat ze contact opnam met onze redactie met het voorstel de familie Meijer kosteloos een aantal weken in haar huis te laten verblijven. “Ik ben toch op vakantie. En ik wil graag iets doen voor deze mensen.”
 
De familie Meijer hoopt met deze korte vakantie even de zinnen te kunnen verzetten. Ze zijn intussen nog steeds in onderhandeling met de NAM.